Élet a középkorban
Ezen a honlapon, olvashattok a középkori emberek életviteléről, hagyományairól, szokásairól, illetve mindennapi életformájaikrol.
- Az élelmezés alapvető kérdés volt.
- Az alultápláltság általános volt.
- A szépségideál a testesebb alkat volt.
- Az évszakok határozták meg a az étel tartalmát.
- A jómódúaknál a hús, a jobbágyoknál a gabonábol készült ételek voltak túlsúlyban.
- Gyakori volt a kása (köles, tönköly, rozs).
- Csak ünnepnapokon kerülsz az asztalra hús, és víz helyett bort fogyasztottak.
- Közös tálból ettek, ekkor csak a kést ismerték.
- A főúri lakomákon megszámlálhatatlan fogást tálaltak fel ahol órákig tartott az étkezés.
- Ízesítőnek használták a fűszereket és a mézet.
Részlet egy középkori lakomából:

A férfiak és a nők együtt ettek, ágyakon, nem ismerték akkoriban az ebédlőasztalt:

Oldal: Az étkezés
Élet a középkorban - © 2008 - 2025 - tortenelemfeladat.hupont.hu
A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!
ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat